ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Štiri (incoming) izmenjave za poučevanje in usposabljanje z Akademije strukovnih študija Zapadna Srbija (oktober 2022)

uzice mV maju 2022 smo že poročali o uspešnem sodelovanju (outgoing izmenjave štirih predavateljev VSŠ ŠC Kranj za poučevanje) z Akademijo strukovnih studija Zapadna Srbija, več si lahko preberete tule.

S srbskimi kolegi smo se dogovorili, da nadaljujemo uspešno sodelovanje tudi v Sloveniji. Tako smo pet dni, od 24. 10. 2022 do 28. 10. 2022, v okviru projekta izmenjav na VSŠ programa Erasmus+, gostili štiri zaposlene z Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija (Western Serbia Academy of applied studies).

pdfslikovno-gradivo-incoming-izmenjava-akademija-uzice.pdf

Na delovni obisk za namene poučevanja, usposabljanja (job shadowing), izmenjave dobrih praks in dogovorov o možnostih sodelovanja tudi v prihodnje tako na projektu izmenjav kot tudi na drugih projektih v okviru ŠC Kranj so prišli ga. Ljubica Diković, Ph.D., predsednica Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija in profesorica, ga. Trumbulović Ljiljana, Ph.D, profesorica, g. Popović Predrag, MA, odgovoren za IKT na omenjeni akademiji ter ga. Marjanović Vesna, Ph.D., profesorica.

Prvi dan izmenjave so bili gosti sprejeti s strani direktorja ŠC in vodstva drugih organizacijskih enot. Predstavljeni so jim bili programi izobraževanja, opremljenost posameznih prostorov, še posebno so bili navdušeni nad opremo naših računalniških učilnic in laboratorijev za elektroenergetiko in mehatroniko.

Drugi in tretji dan obiska je bil namenjen predavanjem za študente, zainteresirane predavatelje in druge zaposlene.

Tako je predsednica akademije ga. Ljubica Diković predstavila akademijo in njihove programe, drugi dan pa opravila 4-urno izobraževanje s področja tehnične matematike in sicer temo Fibonaccijevo zaporednje in s pomočjo grafične predstavitve še temo Zlati rez v znanosti.

Ga. Marjanović Vesna je predstavila študentom pomembnost tematike Varnost in zdravje pri delu v smislu osnovnih virov in vzrokov poškodb in poklicnih bolezni pri delu, naslednji dan pa predavala na temo obvladovanja varnosti in zdravja pri delu pri opravljanju del na posameznih delovnih mestih. 

Ga. Trumbulović Ljiljana se je, skladno s smernicami Erasmus+, dotaknila teme Varstvo okolja in ravnanje z odpadki, naslednji dan pa vsebine obnovljivih virov energije.

G. Popović Predrag je predstavil področje IKT, vključno s spletnimi stranmi, ki jih pokriva s strokovnega področja. Kot odgovorno osebo za zagotavljanje informacijske podpore pri izvajanju Erasmus+ projektov mobilnosti je bil njegov glavni cilj spoznati, kako daleč smo na področju uporabe IKT za podporo EU projektov na ŠC Kranj in kako upravljamo Erasmus mobilnosti v digitalni obliki.

Dogovorili smo se, da nadaljujemo sodelovanje tudi na projektih, ki bi imeli veliko dodano vrednost za študente in zaposlene obeh inštitucij, še posebno pa si želimo sodelovanja s srbskimi in slovenskimi podjetji. Nedvomno pa bomo sodelovanje nadaljevali in še poglobili na področju izmenjav na terciarnem nivoju izobraževanja in si nudili medsebojno pomoč.

Nastja Beznik, univ. dipl. org.
Predavatelj VSŠ
Vodja projekta izmenjav za VSŠ ŠC Kranj

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information