ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Ekskurzija naših študentov v Fundacijo Vincenca Drakslerja (1. 3. 2024)

E1mDne 1. 3. 2024 so študentje ekonomije v okviru predmeta poslovno komuniciranje obiskali Fundacijo Vincenca Drakslerja za odvisnike so. p. (v nadaljevanju: FVD), strokovne ekskurzije se je udeležilo 21 študentov, skupini se je pridružila tudi izredna študentka programa organizator socialne mreže.

V prvem delu srečanja smo prisluhnili predavanju, ki ga je pripravil in izvedel sekretar FVD, g. Gregor Tomše, za kar se mu zahvaljujemo v imenu šole. V nadaljevanju smo si ogledali zanimiv kratek film o nastanku in delovanju fundacije, nato pa je sledila diskusija, vezana na vsebino predavanja (specifike in vodenje so. p., komuniciranje z različnimi deležniki, vizija fundacije ipd.). V drugem delu strokovne ekskurzije smo se s študenti odpravili na ogled treh trgovin FVD, ki se nahajajo v starem mestnem jedru Kranja.

Sodelovanje naše višje strokovne šole s FVD je že tradicionalno, veseli nas, da smo preko tega sodelovanja in tokratne ekskurzije med drugim našli mesto za opravljanje praktičnega izobraževanja za študentko ekonomije. Študentje so na prvih naslednjih vajah spisali tudi kratko poročilo o ekskurziji, ena od študentk tako med drugim v njem zapiše:

"Po koncu ekskurzije sem domov odšla navdušena. Čeprav se nekoliko zanimam za trajnostno gospodarstvo, o socialnem podjetništvu v Sloveniji nisem vedela skoraj nič. Zgodba o dolgoletnem uspehu Fundacije Vincenca Drakslerja je izjemno navdihujoča in res upam, da bo tudi druga podjetja spodbudila k bolj družbeno-pozitivnemu delovanju."

Organizacija strok. ekskurzije, besedilo in fotografije: mag. Jelka Bajželj

E2mdavdav

E5mE6mE7m

davsdr

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information