ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

E-učilnice VSŠ ŠC Kranj

pdfe-ucilnice-vss.pdf

Ustvarjanje uporabniškega računa

Za dostop do e-učilnic potrebujemo uporabniško ime in geslo. Uporabniški račun si ustvarimo sami na vstopni strani e-učilnic https://sckr3.si/vss ob upoštevanju naslednjih navodil:

Uporabniško ime: 11-mestna vpisna številka študenta
E-poštni naslov: naslov, na katerega sistem pošilja elektronsko pošto - obvezno šolski e-poštni naslov.
Ime: pravo ime, male črke, velika začetnica
Priimek: pravi priimek, male črke, velika začetnica

PRIMER:

Uporabniško ime: 12220190332
Poštni naslov: janez.kovac@vss.sckr.si
Ume: Janez
Priimek: Kovač

Pomembno: Uporabniški računi, ki ne bodo v predpisani obliki, ter uporabniški računi z napačnimi podatki (vpisna številka, ime, priimek), bodo izbrisani iz sistema.

e ucilnice 1m e ucilnice 2m

Kliknemo Ustvari nov račun in izpolnimo obrazec Nov račun. Zapomnimo si uporabniško ime in geslo! Po kliku na Ustvari moj nov račun nam sistem pošlje e-poštno sporočilo s spletno povezavo za aktivacijo računa. Ko obiščemo to spletno povezavo (če ne deluje v poštnem programu, jo prekopiramo v naslovno vrstico spletnega brskalnika), s tem aktiviramo svoj uporabniški račun.

Prijava / odjava

Na vstopni strani e-učilnic (https://sckr3.si/vss) vnesemo uporabniško ime in geslo in kliknemo na gumb Prijavite se.

V primeru, da pozabimo uporabniško ime ali geslo, izberemo povezavo Ste pozabili vaše uporabniško ime ali geslo? ter sledimo navodilom (potrebno je potrjevanje prek elektronske pošte).

Po končanem delu se odjavimo (povezava Odjava v zgornjem desnem kotu ali na dnu strani) in zapremo okno brskalnika.

Vstop v učilnico predmeta

Po prijavi se prikaže seznam spletnih učilnic, v katere smo že vpisani ter kategorije predmetov, v katerih poiščemo učilnico, v katero se želimo vpisati. Če nismo vpisani še v nobeno učilnico, se nam prikažejo predmeti, ki so na voljo.

 e ucilnice 3me ucilnice 4m

Sami se lahko vpišemo v učilnice, pri katerih je ikona samovpis. Za prvi vstop v tako učilnico moramo vnesti ključ, ki nam ga je posredoval izvajalec (predavatelj/inštruktor določenega predmeta).

Če učilnica ne dovoljuje samovpisa, nas mora v učilnico dodati izvajalec.

Obvestila referata

Obvestila referata so dostopna prek forumov v spletni učilnici Redni/izredni študij - Študijsko leto 2023/2024. Ključ za prvi vstop v spletno učilnico dobijo študenti v referatu.

Forum novic je namenjen splošnim obvestilo. Kopije objav v tem forumu dobivajo po elektronski pošti vsi študenti, vpisani v učilnico.

Obvestila, namenjena študentom posameznih programov, so dostopna prek ločenih formumov. Študenti, ki želijo prejemati kopije objav po elektronski pošti, se sami naročijo na te objave (Nastavitve / Naroči se na ta forum).

 e ucilnice 5me ucilnice 6m

Tehnična podpora

V primeru tehničnih težav z dostopom do spletnih učilnic se lahko obrnete na administratorja sistema prek elektronske pošte webmaster@sckr.si. V sporočilu napišite vpisno številko, ime, priimek, program/letnik ter čim bolj podrobno opišite težavo. Sporočilo mora biti poslano z vašega šolskega naslova @vss.sckr.si.

Pozabljeno geslo ni tehnična težava – geslo si lahko ponastavite sami. Ključev za prvi vstop v učilnice ne posreduje administrator – ključ dobite pri izvajalcu predmeta, če predmet dovoljuje samovpis.

 

Želimo vam uspešno uporabo e-učilnic VSŠ ŠC Kranj.

mag. Lidija Grmek Zupanc,
ravnateljica VSŠ ŠC Kranj 

vcenter2024

slovensko english      Šola prihodnosti

junij 2024
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

erasmus

 

Skupnost VSS 220

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information